NYHETER! Nu erbjuder vi premiumprodukter från WAREMA

Fönstermarkiser

Stort utbud av fönstermarkiser

Här hos oss på Fönster & Solskydd hittar du ett stort och gediget utbud av olika typer av fönstermarkiser. Samtliga kommer från välkända varumärken med lång erfarenhet vilket borgar för lång livslängd och ett problemfritt användande av dina fönstermarkiser.

Med en fönstermarkis väljer du själv hur mycket ljus som ska släppas in i hemmet. I utfällt läge ser fönstermarkisen till att hindra solstrålarna från att bleka dina golv, möbler och väggar samtidigt som de skyddar mot värme och insyn.

En snygg fönstermarkis inte bara skyddar ditt hus från gassande solvärme, utan ger också dina fönster en snygg visuell inramning.

Vi på Fönster & Solskydd har många modeller, kombinationer av färger och utföranden att välja mellan så att du kan sätta en unik stil på husets fasad.

Här hos oss på Fönster & Solskydd hittar du ett stort och gediget utbud av olika typer av fönstermarkiser Varbergfönstermarkiser Kungsbacka och fönstermarkiser Göteborg

fönstermarkis haga

Fönstermarkis Haga

Fönstermarkiser​ Sofiero

Fönstermarkis Sofiero

fönstermarkis Läckö

Fönstermarkis Läckö

Enyroom fönstermarkis da22

Enyroom DA22

DA22 är en gedigen och klassiskt fönstermarkis utan kassett. Modellen är mycket lättplacerad och passar utmärkt till exempel vid utgående fönster med litet utrymme ovanför fönstret, där en kassettmarkis ofta tar för stor plats.

Tål svenskt påstridande väder och har vindklassning 3. Levereras med kappa som standard, men tillval finns av designfrontprofil utan kappa.

da32

Enyroom DA32

DA32 är en klassisk svensk fönstermarkis utrustad med en skyddande kassett. Enkel och avskalad i sin design och dessutom kompakt och lättplacerad som passar nästan alla fönster och fasader.

Modellen har en nätt kassett som skyddar väven mot smuts och väder, och den justerbara fjädringen i fallarmarna ger optimal dukspänning vilket ger en mycket stabil markis.

da42

Enyroom DA42

DA42 är en stabil fönstermarkis med kassett i en klassisk och ren design där kassetten är lite kraftigare för att göra hela markisen mer tålig mot vädrets påfrestningar. 

Den robusta konstruktionen göra att DA42 tillverkas i bredder upp till hela 600cm.
Modellen levereras som standard med dragband i sitt grundutförande, men installeras med fördel som motoriserad markis med flera olika styr-alternativ. Vid större fönster eller flera sammanliggande fönsterpartier går det bra att seriekoppla motorstyrd DA42 vilket både är smidigt och kostnadseffektivt.

Fönstermarkiser sparar energi åt dig

Ljuset och värmen vi tacksamt får från solen, går inte att reglera med en strömbrytare. Däremot kan vi med rätt solskydd anpassa energin genom att släppa in eller stänga ute värmen och ljuset. På sommaren är värmen uppenbar, men även mitt i vintern använder många arbetsplatser komfortkyla för att få en behaglig temperatur mot vintersolen. 

Trenden med riktigt stora fönster, stora glasentréer och men även fasader med glas gör att värmen ibland på sommaren kan bli olidlig. Privat har vi blivit allt mer miljömedvetna och vill spara energi och därmed pengar. Våra bostäder görs tätare, vilket gör att vi måste ventilera bort överflödig värme, som kräver ganska omfattande tekniska lösningar och som drar mycket energi och därmed blir dyrt

Enklare och billigare, är att installera markiser över fönstren som släpper igenom lagom med värme och ljus. Utvändiga solskydd tar bort upp till 80-95%* av värmeinstrålningen. Dessutom ligger de en bit från glaset som gör att luften kan cirkulera fritt.

Måttanpassade fönstermarkiser

Hos oss hittar du måttanpassade och svensktillverkade fönstermarkiser till såväl dina fönster men även till uteplatser och terrasser.

Vi säljer och marknadsför endast fönstermarkiser som är väl anpassade till vädret på västkusten – med starka konstruktioner, hållbara vävar och tuffa och tåliga lacker.

Motorstyrd fönstermarkis

Med en smart och förnuftig investering kan du enkelt och smidigt undvika onödigt slitage och tidigt åldrande på ditt hus och på samma gång spara energi. Vi erbjuder en rad olika smarta lösningar för att du ska slippa passa dina fönstermarkiser. En motordriven fönstermarkis tillsammans med automatisk sol- och vindsensor, underlättar och gör att du får ut maximalt av ditt solskydd.

fönstermarkiser

Vi finns även i:

Välkända leverantörer

Vi jobbar endast med de ledande leverantörerna på marknaden såsom: